Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя
Коментари Харесай

Една интересна родопска рецепта за вечеря

Тази седмица в рубриката " Денят като манджа “ на " Фокус "  своите предписания показва шеф Владислав Пенов. Той е кулинарен актьор. През годините началник Пенов усъвършенства уменията си в влиятелни български заведения за хранене, след което излиза на интернационалната кулинарна сцена - в Бристол, Копенхаген.

В момента е началник готвач и съсобственик на ресторант Космос, който преди дни беше определен за ресторант на годината.

Днешното предложение на началник Пенов е обичана рецепта от Родопския край, прилича качамак.

Какво ще предложите за вечеря?

" Една моя обичана рецепта, която популяризирахме последните години, синдермьо се споделя, от Родопския край: нещо като качамак, единствено че се прибавя доста масло и кашкавал в него ".

Да стартираме от началото - какво ни е належащо и какви са пропорциите?

" Синдермьо с гъби: належащо ни е 100 г царевично брашно, по опция да си царевично брашно, а не царевичен грис. 150 г масло, 200 г зрял овчи кашкавал, 400 мл вода и към 200 г сезонни гъби, каквито имаме сега, като пресни подправки: мащерка и чесън.

В касерола или тенджера разтапяме маслото. Когато стартира да се запържва на сдържан огън прибавяме авансово настъргания кашкавал. Бъркаме го с цел да се разтопи, и когато стартира да се тегли на конци прибавяме брашното и водата. Бъркаме сместа, ще се разтвори брашното, кашкавала, всичко ще стане една хомогенна примес ", дава указания готвачът.

" Бъркаме го на слаб огън. Може би готвенето продължава към 10-15 минути. Междувременно в един тиган може да сотираме гъбите в сгорещена лой, налага се да е зехтин. Сотираме ги за 2-3 минути и прибавяме чесън, нарязан на ситно, клонка мащерка и масло, овкусяваме със сол и пипер. След като се синдермьо е готово след тия 10-15 минути, които го сме готвили, разпределяме го по купички или по чинийки за сервиране, и от горната страна слагаме сотираните гъби ", продължава той.

" Интересно е и в това време е доста вкусно, доста е богато на усет и е доста хранително. Тая рецепта ще стигне и за четири индивида. Аз за първи път го чух тук преди две-три години, обаче усетът остана паметен, хареса ни доста и направихме тълкования, и по този начин се получи сносно ", приключва той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР